Силовики затримали бойовика “ДНР” з незаконного угруповання “Сомалі”

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Донецькій області бойовика так званої “ДНР”, який виявився стрільцем незаконного збройного угруповання “Сомалі”.

Про це 6 грудня повідомили в пресслужбі відомства. За даними слідства, місцевий житель з грудня 2018 року входив до складу штурмового підрозділу НЗФ “ДНР”, який чинив збройний опір українським військовим, задіяним в операції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Широка Балка, Пікузи (раніше — Комінтернове) і Доломітне Донецької області.

Українські спецслужби затримали головного ката на службі ДНР

Пізніше він покинув ряди бойовиків і таємно повернувся на підконтрольну українській владі територію, де намагався уникнути правосуддя. Під час обшуків за місцем проживання правоохоронці виявили “військовий квиток ДНР” та засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності.

Крім того, підозрюваний дав викривальні свідчення щодо кадрових військовослужбовців ЗС РФ, які перебувають на посадах радників і здійснюють безпосереднє керівництво незаконними збройними формуваннями.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст. 258-3 (“участь у терористичній групі або терористичній організації”) КК України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У Харкові викрили чоловіків, які підробляли дипломи вузів і виробляли паспорти “Л/ДНР”

Нагадаємо, раніше в Харківській області силовики затримали бойовика, який служив в танковому підрозділі так званої “ДНР”. Оперативники встановили, що житель Донецька служив у складі “1 армійського корпусу” псевдореспубліки. У Харківську область він приїхав нелегально, щоб провідати родичів

Коментарі