У Харкові поліцейський за $5000 намагався продати посаду в Державному бюро розслідувань – силовики

Фігуранту загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі ДБР. За даними слідства, співробітник поліції пообіцяв жителю Харкова влаштувати його на роботу в Державне бюро розслідувань. Він переконав “клієнта”, що має зв’язки у відомстві. За свої послуги правоохоронець попросив винагороду в розмірі $5000.

Оперативника СБУ підозрюють в отриманні хабаря: справу передали до суду

27 травня під час передачі половини суми фігуранта затримали. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 368 (“отримання хабаря”) КК України. Зараз вирішується питання про вручення йому підозри.

У Харкові при отриманні 82 тисяч гривень затримали керівника лісгоспу

Санкція передбачає покарання у вигляді 10 років в’язниці з конфіскацією майна та позбавленням права займати певні посади.

Нагадаємо, раніше Фрунзенський районний суд Харкова після багаторічного розгляду виніс вердикт у справі про хабарі. Колишнього співробітника податкової інспекції визнали невинним. Інцидент стався ще у 2010 році. Слідчого ДПС звинувачували у вимаганні грошей у директора приватної фірми. В ході розгляду колишній фіскал заявив, що справа сфальсифікована співробітниками СБУ, а потерпілий не мав ніякого відношення до фірми “Промсервіс – Оптима”. У зв’язку з цим суддя Еліна Силантьєва визнала харків’янина, який зараз керує консалтинговою фірмою “Візард”, невинним.

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі