Терорист у рясі: повідомлено про підозру російському священнику-блогеру, який закликав до вбивства українців

Служба безпеки України повідомила про підозру російському священнику-блогеру Андрію Ткачову. Цей “священнослужитель” відомий тим, що у своїх відеоблогах закликав окупантів вбивати українських громадян.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що підозру терористу у рясі оголосили заочно – наразі Ткачов ховається на території рф. Він є протоієреєм РПЦ, що цікаво – за часів СРСР закінчив факультет спецпропаганди військового інституту міністерства оборони СРСР у Москві.

У 2013 році Ткачов став керівником місіонерського відділу київської єпархії УПЦ (МП) та ведучим на телеканалі “Київська Русь”. Вже тоді він активно поширював наративи російської пропаганди, ставлячи “під сумнів” існування України та її державності.

СБУ затримала зловмисника, який передавав інформацію про ракетний удар в Запоріжжі

Після Революції Гідності пропагандист втік до Москви, після початку війни в Україні публічно підтримав російських терористів. У власних каналах в Telegram та YouTube на авдиторію у 1,3 млн користувачів терорист Ткачов пропагував знищення мирного населення України.

Наразі поплічнику терористичного режиму повідомлено про підозру згідно ст. 436 (пропaгaндa війни) та ч. 2 ст. 436-2 (випрaвдовувaння, визнaння прaвомірною, зaперечення збройної aгресії російської федерaції проти Укрaїни, випрaвдовувaння, визнaння прaвомірною збройної aгресії рф проти Укрaїни, глорифікaція її учaсників).

Коментарі