Цукерберга викликали до українського суду: на Житомирщині розглядають позов чиновника

Власника однієї з найбільших світових соціальних мереж Марка Цукерберга викликають до суду. Однак не в американський. Бачити мільярдера у своїх стінах побажав Коростенський міжрайонний суд у Житомирській області. Про це стало відомо 17 листопада з матеріалів, опублікованих в єдиному державному реєстрі судових рішень.

Кандидати на пост мера Харкова за місяць витратили на рекламу в Facebook та Instagram понад 20 тисяч доларів – громадські спостерігачі

Видання “Житомир. Інфо” пише, що Цукерберга викликають до суду у якості свідка по справі міського голови Овруча Івана Коруда, який вже понад два роки судиться з одним з керівників районного відділення ВО “Свобода” Олексієм Кравчуком – тому що той залишає на адресу Коруда в соцмережі Facebook коментарі відомого властивості. Суд вирішив залучити в рамках справи про захист честі, гідності та ділової репутації мера і Марка Цукерберга – власника соцмережі.

Харківський кіт Степан збирає мільйони переглядів у TikTok

Позивач просить залучити Цукерберга у якості свідка та співвідповідача, визнати розміщену в соцмережі інформацію такою, яка не відповідає дійсності та паплюжить честь і гідність, а також стягнути з відповідачів 1 гривню моральної компенсації плюс судові витрати.

Нагадаємо, під Харковом завдяки репостам у соцмережах господарі через три роки знайшли свого пса. Пса вдалося знайти біля магазину в Введенці, де один з місцевих жителів погодував його, а потім завів в сарай. Передбачувані господарі приїхали з села Липці, що в близько 60 км від Введенки. І пес, і господарі відразу впізнали один одного.

Коментарі