У Дніпропетровській області агрофірма утримувала в трудовому рабстві 120 осіб

Правоохоронці затримали групу, яка утримувала в трудовому рабстві 120 осіб. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Слідство встановило, що власники місцевої агрофірми підшукували на вокзалах Дніпра, Києва та Одеси людей в складному життєвому становищі й пропонували їм роботу, пов’язану з вирощуванням та збиранням сільськогосподарської продукції. Щоб заманити працівників, їм обіцяли зарплату 3000-4000 гривень, триразове харчування та безплатне житло.

Завербованих людей вони відправляли на агрофірму під Дніпром, де змушували працювати по 12-16 годин на добу. Грошей працівникам не платили, їм лише давали їжу сумнівної якості два-три рази на добу й алкогольні напої. Також зловмисники обманом відбирали у потерпілих мобільні телефони та паспорти.

У Харківській області чоловіка підозрюють у примусі людей до рабства

На території будинків, де проживали люди, за ними постійно стежили так звані бригадири, які контролювали підйом і направлення на роботу, обмежували їх у пересуванні, принижували, застосовували психологічний тиск.

На момент обшуків на території агропідприємства в трудовому рабстві перебувало 120 осіб, які зараз звільнені. 17 з них вже звернулися до правоохоронних органів із заявами про вчинення злочину проти них.

П’ятьох фігурантів затримали. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 149 (“торгівля людьми”) КК України. Зараз правоохоронці вирішують питання про оголошення підозри й обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше під Харковом правоохоронці виявили ферму, де дев’ять осіб перебували в умовах трудового рабства.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі