У Донецькій області триває ексгумація масових поховань: серед убитих — однорічна дитина

Вже тиждень прокурори та правоохоронці проводять слідчо-розшукові та процесуальні дії у звільнених від окупантів містах Донецької області. У Святогірську та Лимані встановили місця масового поховання людей.

Біля Святогірської Лаври виявили катівню окупантів (Фото)

Як повідомив керівник Донецької обласної прокуратури Павло Угровецький у Facebook, вже ексгумували 78 тіл, частина — з явними ознаками насильницької смерті: у загиблих — вогнепальні поранення, перелами ребер та черепів, мінно-вибухові травми.

“Як розповідають місцеві, загарбники розстрілювали людей просто на вулицях. Під час окупації у Святогірську загинули батько з сином: молодший чоловік потребував негайного медичного втручання через чисельні поранення, батько почав кричати та кликати на допомогу, але «освободітелі» застрелили літнього чоловіка. Загинув і син. Звірства ворога видно одразу при в’їзді в місто: на дорозі “зустрічає” вщент спалений автомобіль, в якому заживо згоріли двоє громадян. А наймолодшій померлій – лише рік. Дитина похована поряд з усією родиною на кладовищі у Лимані”, – розповів очільник Донецької облпрокуртури.

В Ізюмі завершили ексгумацію на місці масового поховання: експерти викопали 436 тіл

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі