У Кривому Розі заарештовані лідери великого наркокартелю (Фото, Відео)

Сьогодні в Кривому Розі були заарештовані лідери великого наркокартелю, який поширював наркотики по майже всій Україні.

Згідно із заявою голови департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі Андрія Рубеля, в результаті спеціальної операції були затримані три лідери злочинного угруповання “Двадцятовські” і 37 її учасників.

За словами Рубеля, правоохоронні органи провели понад 200 обшуків, на яких були вилучені наркотичні засоби та психотропні речовини, а також $310 000, €103 000 та 500 000 гривень, більше ніж двадцять банківських карт, “чорнові” записи з даними про “рух” наркотиків, дилерів, “клієнтуру” та боржників, а також 40 автомобілів преміумкласу.

У Києві після вживання наркотиків померла 15-річна дівчина

Крім того, одним зі знайдених під час обшуків предметів, виявився портрет одного з заарештованих наркобаронів в образі Наполеона, який тепер знаходиться в розпорядженні видання “Страна.UA”.

“Організували наркобізнес три жителі Кривого Рогу, які мають кримінальні статуси та корупційні зв’язки. Кошти від збуту лідери угруповань передавали керівництву злочинного співтовариства “Двадцятовські”, а це — більше одного мільйона доларів США “прибутку” на місяць. Була чітка ієрархія та розподіл ролей: контроль за функціонуванням лабораторій, їх охорона, “хіміки”, “фінансисти” і т.д. при цьому вони постійно відстежували діяльність “конкурентів”, щоб “монополізувати” ринок збуту метамфетаміну”, — розповів Рубель.

Нарколабораторії були створені в орендованих гаражах та квартирах в Кривому Розі. Їх потужності дозволяли виробляти до 40 кг наркотиків на місяць в промислових масштабах. В основному для продажу використовувалися методи “з рук в руки” та “закладки”.

Усім затриманим повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України: ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією, а також участь у ній), ст. 307 (незаконне виготовлення, придбання, зберігання та збут наркотичних засобів і психотропних речовин в особливо великих розмірах).

Коментарі