У Києві після вживання наркотиків померла 15-річна дівчина

До поліції Києва надійшло повідомлення від лікарів про те, що вони констатували смерть 15-річної дівчини у квартирі на вулиці Кубанської України. На місце події негайно прибули правоохоронці.

Як розповів начальник слідчого відділу Деснянського управління поліції Микола Мазуров, з’ясувалося, що у квартирі, де померла дівчина, місцевий мешканець організував наркопритон. В цьому помешканні 32-річний чоловік зберігав наркотичні засоби з метою збуту, а також схиляв до вживання заборонених речовин неповнолітніх.

Ховав наркотики в жолудях: кіберполіція викрила інтернет-наркоторговця

«Днями зловмисник познайомився з двома неповнолітніми, яким запропонував вжити у квартирі наркотичний засіб. Після вживання наркотику 15-річній дівчині стало погано. На деякий час чоловік її залишив, а коли повернувся до квартири, то виявив її без ознак життя. Подруга потерпілої зателефонувала до швидкої й лікарі, які прибули на виклик, констатували її смерть. Тим часом чоловік, у присутності медиків, виніс із квартири заборонені наркотичні речовини до сміттєпроводу. Слідчі разом з криміналістами оглянули місце події та виявили паперові згортки із вмістом речовини рослинного походження», – розповів Микола Мазуров.

Правоохоронці затримали чоловіка. Тіло померлої дівчини та вилучені речовини направлено для проведення необхідних судових експертиз.

За фактом смерті неповнолітньої розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. У ході досудового розслідування поліцейські продовжують досліджувати усі інші обставини цієї події.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за трьому статтями: у незаконному придбанні та зберіганні психотропної речовини у великих розмірах із метою збуту; схилянні неповнолітніх до вживання наркотичних засобів; організації або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів.

Деснянський райсуд Києва обрав зловмиснику запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2,5 мільйонів гривень. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі