У Львові прооперували дівчинку, яка народилася з шістьма пальцями

У Львові повідомили про проведення досить складної операції для дитини, яка народилася з деформованою кінцівкою. Лікарі прооперували дівчинку, яка народилася з шістьма пальцями на руці, повідомляє перше територіальне медичне об’єднання міста Львова.

Отримала травми обличчя та голови: у Бердянську побилися дві неповнолітні дівчини

Операцію, як сказано в повідомленні, проводила харківський лікар, ортопед-травматолог та дитячий хірург кисті Ірина Гарбузняк. Саме вона упорядковувала кисть маленької Владислави, яка перші п’ять років свого життя провела з деформацією верхньої кінцівки.

У Дніпропетровській області 6-річна дитина пішла в школу та потонула у водоймі

“Щодо Владочки — їй потрібно було хірургічне втручання. Тому Ірина Гарбузняк спільно з фахівцями дитячої лікарні першого медоб’єднання Львова виконали пластичну операцію з корекції післяопераційного рубця та коригувальну остеотомію для відновлення нормального положення кістки пальця та його функцій” — сказано в повідомленні. Вказується також, що операція пройшла успішно і вже через місяць прооперована кисть буде в повному порядку.

У Львові від наслідків коронавірусу помер семикласник

У повідомленні наголошується, що щорічно кожна п’ятисота дитина в Україні народжується з деформацією верхньої кінцівки. А за рік проводиться близько 150 подібних операцій.

Коментарі