У начальника ТЦК, де побили харків’янина, знайшли підозрілі активи на 4,4 млн грн

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) виявило необґрунтовані активи на понад 4,4 мільйона гривень у начальника ТЦК та СП у місті Самбір Львівської області, двом працівникам якого інкримінують незаконне позбавлення волі та катування чоловіків.

Декларант та його дружина протягом 2020-2022 років придбали низку об’єктів нерухомого майна, зокрема, квартиру, будинок, земельну ділянку та гараж.

Військком пояснив, що це майно було набуте коштом заощаджень сім’ї за попередній період, зарплат членів сім’ї, а також подарунку матері у розмірі 42 тисяч доларів.

“Аналізуючи доходи декларанта та видатки родини за останні роки, НАЗК встановило, що начальник Самбірського районного ТЦК не мав можливості придбати майно в законний спосіб. Різниця між вартістю нерухомості та офіційними доходами родини становить понад 4,4 мільйона гривень”, – зазначають у відомстві.

Суд дозволив вийти із СІЗО депутату-підприємцю на Харківщині, який торгував пальним з дозволу окупантів

Матеріали моніторингу НАЗК передало до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для розв’язання питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованими та стягнення їх у дохід держави.

Нагадаємо, 19 вересня в соцмережах поширилося відео, на якому чоловік, який представився харків’янином Вадимом, заявив, що його шосту добу утримують у ТЦК та СП у місті Самбір Львівської області. На ще одне відео потрапило побиття чоловіка військовим, у руках якого був пістолет.

20 вересня співробітники ДБР затримали двох працівників військкомату. Як встановило слідство, заступник начальника відділу ТЦК та військовослужбовець-водій цього ж відділу понад тиждень утримували у приміщенні центру двох чоловіків, намагаючись змусити їх “добровільно” пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації. 19 вересня під “наглядом” керівника військовий-водій побив обох громадян.

21 вересня обом фігурантам суд обрав запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Коментарі