У віськовій розвідці розповіли, де росіяни планують іти в наступ

Українська військова розвідка зафіксувала, що РФ планує мобілізувати до війська від 300 до 500 тисяч людей – для забезпечення проведення наступальних операцій на сході та півдні України навесні та влітку 2023 року. Про це йдеться у статті представника ГУР МО Вадима Скібіцького для видання громадської дослідницької організації “Українські технології та стратегії”.

“Ми визначили, що наступи військ РФ можуть бути у Донецькій та Луганській областях, а також, можливо, на Запоріжжі. При цьому на Херсонщині та у Криму війська РФ вестимуть оборону”, – розповів Вадим Скібіцький.

В Україну вже везуть перший Leopard 2 для ЗСУ: що відомо (Фото, Відео)

Відим Скібіцький розповів, що для того, щоб перекрити канали постачання комплектуючих для РФ, профільний науково-дослідний інститут розбирає усі трофейні зразки до гвинтика. Ворог намагається провести імпортозаміщення і йде на спрощення виробництва зброї. Це стосується передусім високоточного озброєння, і в результаті воно перестає вже бути високоточним.

За даними української розвідки, “Кинджали” РФ використовує для демонстрації та залякування.

“Цим вони підтримують напругу щодо можливості застосування цієї зброї не тільки проти нас, а й проти інших європейських країн”, -зазначив Вадим Скібіцький.

Також в РФ є проблеми з виробництвом ракет.

“Якщо в середньому вони в рік виготовляли не більше 200 одиниць, в залежності від типу, то зараз, наприклад, вони можуть вироблять 4 ракети “Іскандер” в місяць. Якщо говорити про Х-101, то це може бути 20-30 одиниць, але все залежить від запасів іноземних комплектуючих, яких в РФ залишилось дуже мало”, – розповів представник ГУР МО.

За його словами, на сьогодні росіяни використали приблизно 660 дронів-”шахедів”. За контрактом передбачено 1 750 одиниць.

“За нашими даними, зараз у них буде чергова партія поставки – будемо уточнювати кількість дронів. Як правило, до цього вони завозили партіями 250-300 штук. Варто розуміти також, що росіяни використовують різні висоти і різні напрямки для обминання протиповітряної оборони, а також змінюють райони запуску дронів. Масований рой дронів спрямований на те, щоби прорвати нашу систему ППО і влучити в об’єкти. А якщо запускати малу кількість – по 5 – 10 безпілотників – такого ефекту не буде. Тож вони намагаються саме великою кількістю забезпечити прорив нашої системи ППО”, – проінформував Вадим Скібіцький.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі