Харківська мерія програла в суді по проспекту Маршала Жукова

Другий апеляційний адміністративний суд у Харкові відхилив апеляцію мерії про незаконність перейменування проспекту Маршала Жукова. Об’єкт топоніміки збереже назву на честь генерала Петра Григоренка. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив депутат міськради Дмитро Булах.

У Харківській області перейменували вулицю, названу на честь голови НК

Нагадаємо, харківська мерія неодноразово оскаржила рішення про декомунізацію проспекту. 24 лютого міськрада в черговий раз підтримав присвоєння проспекту Петра Григоренка імені маршала Жукова. Рішення підтримали 57 депутатів, 16 – утрималися. Однак його тут же оскаржили в суді. Перша інстанція підтримала вимоги прихильників збереження старої назви (Петра Григоренка). Мерія не здалася і подала апеляцію, але знову безуспішно.

Крім того, юристи харківської міськради зараз оскаржують рішення про декомунізацію. У 2016 році тодішній голова ХОДА Ігор Райнін підписав розпорядження про перейменування 62 об’єктів топоніміки. У цей список увійшли чотири райони (Жовтневий, Фрунзенський, Комінтернівський і Ленінський), а також 52 вулиці (в тому числі проспект Маршала Жукова), п’ять станцій метро й парк. Суддя Олександр Зінченко підтримав вимоги мерії про скасування цього документа, проте його вердикт вже оскаржили в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі