Україна придбає супердрони на 260 мільйонів гривень

Українська армія отримає нові безпілотні апарати – Matrice, Warmate та Fly Eye. Загальна вартість БПЛА складає 260,5 мільйона гривень. Про це повідомив міністр цифрової трансфорації Михайло Федоров.

В Україну прибули перші зенітні самохідні установки Gepard із Німеччини

Зокрема, Matrice має штучний інтелект. Ці коптери дозволяють записувати високоякісні відео та фокусуватися на цілях. Загалом наші війська отримають 78 таких апаратів.

Завдяки Monobank вдалося купити 20 дронів-камікадзе Warmate. Бойовий радіус цієї польської розробки складає до 10 кілометрів, а вага корисного навантаження – до чотирьох кілограмів.

“Ну і суперзірка закупівлі – 20 Fly Eye, одного з найкращих дронів-розвідників у світі. Ми придбали їх у тому числі завдяки дуже великому внеску від підприємця у сфері космічних технологій Максима Полякова, який добре розуміє важливість технологічної переваги на фронті. Максим перерахував на Армію дронів понад 100 мільйонів гривень!” – написав Федоров.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі