Утримували в трудовому рабстві 50 людей: у Дніпрі затримано групу шахраїв (Фото)

У Дніпрі затримано чотирьох чоловіків, які вербували людей для трудового рабства. Вони обіцяли безкоштовне житло, харчування і працевлаштування, але насправді змушували людей працювати безоплатно в жахливих умовах.

За даними слідства, четверо мешканців Дніпра організували схему вербування громадян на сільськогосподарські та будівельні роботи в області.

Шляхом обману вони запрошували потенційних працівників до так званого «реабілітаційного центру», який функціонував під прикриттям громадської організації. Обіцяли їм безкоштовне житло, харчування та працевлаштування.

Насправді ж «реабілітаційний центр» був просто будинком, де людей утримували в рабстві. Їх поселяли в кімнати з кількома ліжками та змушували працювати на найтяжчих роботах, наприклад, на будівництві або в сільськогосподарських роботах.

У Запоріжжі затримали шахраїв, які обіцяли працевлаштування за кордоном (Фото)

Підозрювані відбирали у жертв документи та засоби зв’язку, щоб вони не могли втекти. Якщо хтось намагався піти, на нього чинили психологічний тиск та погрожували застосувати силу.

Під час обшуків на території будинку було виявлено 50 людей, яких було звільнено. Вилучено чорнові записи, телефони та автомобілі.

Чоловікам заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (вербування, переміщення людей з метою трудової експлуатації). Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Коментарі