Ув’язнених, які відмовилися брати участь у бойових діях, тримають у підвалі в Донецьку (Відео)

Близько 70 ув’язнених, які були завербовані для участі в бойових діях на боці сепаратистів в Донецьку, знаходяться вже другу добу в одному з підвалів міста. Це сталося після конфлікту між ними та командуванням, коли вони відмовлялися виконувати бойові завдання.

Про це повідомляє “Обозреватель”.

Як повідомляє відомство, відео, що було знято в підвалі, де знаходяться ув’язнені, було розміщено в Інтернеті та викликало широкий резонанс. На записі російські в’язні розповідають, що були відправлені в цей підвал, тому що відмовлялися виконувати бойові завдання, але вони не згодні з таким формулюванням і вимагають дотримання домовленостей, які їм були дані ще у в’язниці.

За словами колишніх ув’язнених, вони були побиті та затримані, але їм вдалося сховатися та втекти з табору підготовки. Однак в результаті цього вони опинилися в цьому підвалі, де їх тримають вже другу добу.

“Ставлення як до м’яса”: бойовик “днр” гостро критикує некомпетентне командування, — перехоплення ГУР

“При цьому частину чоловіків відправили в підвал після словесної перепалки з командуванням – один з них, за власними словами, спробував «взяти командира на понт»”, — сказано в повідомленні.

Згідно з інформацією відомства, чоловік заявив військовому, що під час перебування в зоні проведення військової операції він спілкувався з ув’язненими з інших колоній, в тому числі й пораненими, які також були завербовані та відправлені на фронт і ті розповіли, що їх послали в бій на шостий день після прибуття і з 71 людини вижили 11, при цьому багато хто залишився без кінцівок.

Завербований ув’язнений під час конфлікту шантажував офіцера тим, що нібито у нього є докази у вигляді відеозапису з госпіталю і він готовий “дати йому хід”, якщо командування продовжить “ставиться до засудженими як до м’яса”.

“Вже ввечері всіх ексзеків зібрали на шикування і стали бити. Потім чоловіків повантажили в Урали та повезли на підвал, де вони знаходяться і зараз”, — сказано в повідомленні.

Коментарі