В Ізюмі заочно відбувся суд над водієм окупаційної поліції

Уродженця села Велика Кам’янка Ізюмського району Харківської області Віктора Шевченка визнали винним у колабораційній діяльності.

У середині червня чоловік “працевлаштувався” на посаду водія в окупаційній поліції. Ця посада не пов’язана з правоохоронною діяльністю, а також організаційно-розпорядчими або адміністративно-господарськими функціями в незаконному органі влади.

Громадянин обслуговував автопарк, відповідав за утримання машин у належному технічному стані, перевозив представників окупаційної поліції та щоденно вів фіксацію прибуття на робоче місце у відповідному журналі.

Троє “народних поліцейських” з Харківської області втекли до РФ: підозри вручили родичам

Працював він аж до 23 вересня, коли територія була деокупована.
Про обвинуваченого відомо, що він має досвід служби в органах внутрішніх справ України, але він вже на пенсії, одружений, до кримінальної відповідальності притягується вперше.

До суду надійшло клопотання прокурора про розгляд справи у спрощеному провадженні, без судового засідання. На стадії досудового слідства підозрюваний беззаперечно визнав свою провину, не оскаржуючи обставини. Він передав до суду заяву, що не проти розгляду обвинувального акта у свою відсутність.

Суд розглянув справу, не викликаючи сторін. Чоловіка визнали винним. Покаранням стала заборона обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування строком на 15 років.

Коментарі