В результаті аварії на Бурштинській ТЕС постраждали чотири людини

НП сталася напередодні близько 21:20. На тепловій електростанції Івано-Франківської області стався викид гарячої пароводяної суміші та газів з топки котла. Повідомлення про інцидент з’явилося на сторінці Бурштинської ТЕС у Facebook.

В результаті чотирьох працівників з опіками госпіталізували в лікарню.

Аварія сталася на сьомому енергоблоці. За попередніми даними, через розрив екранної труби діаметром 60 мм на котлі стався викид гарячої пароводяної суміші та газів з топки котла. Двоє працівників співробітників Бурштинської ТЕС та двоє працівників “Галременерго” отримали опіки.

snimok_ekrana_ot_2021-11-29_09-05-51_0.png

За інформацією медиків, двох співробітників ТЕС 22-х і 32-х років доставили в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню. Їх стан оцінюють, як важкий.

Ще двоє підрядників з “Галременерго” — 53 та 47 років – знаходяться в Бурштинській міськлікарні в стані середньої тяжкості. У них опіки обличчя і рук.

“Через викид суміші та газу блок №7 від’єднали від мережі. Це не вплинуло на тепло- та енергопостачання регіону. Зараз станція працює у складі семи енергоблоків загальною потужністю 1 172 МВт”, — сказано в повідомленні Бурштинської ТЕС.

У Харкові ТЕЦ-5 залишила понад 400 будинків без гарячої води

Нагадаємо, в неділю стався збій в роботі Харківської ТЕЦ-3. Першими про подію в соціальних мережах повідомили очевидці, опублікували відео, на якому видно клуби чорного диму, який валить з труб. Пізніше в КП “Харківські тепломережі” пояснили, що стався збій в електронній системі управління роботи турбогенератора, але неполадку швидко усунули. Ніхто не постраждав.

Коментарі