В СБУ більше трьох годин допитували Петра Порошенка

П’ятий президент і народний депутат України Петро Порошенко вийшов з будівлі СБУ після декількох годин допиту у справі Медведчука-Козака. Про це повідомив Telegram-канал PavlovskyNews.

За словами Порошенка, йому легко пояснити, чому Україна купувала вугілля на непідконтрольних територіях у 2014-2015 роках в умовах кризи. Але п’ятий президент не розуміє, чому при Зеленському Україна продовжує купувати на цих територіях і в Росії електроенергію та вугілля на мільярд доларів. Адвокати Порошенко кажуть, що інформація про допит – таємниця слідства.

Йдеться про виробництво у справі олігарха Віктора Медведчука, якого називають кумом президента РФ Володимира Путіна, а також нардепа Тараса Козака. Обох підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. Медведчуку закидають домовленості про постачання вугілля з території тимчасово окупованих Луганської та Донецької областей. За версією слідчих, у 2015 році фігуранти справи вступили в змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря. Також Медведчука підозрюють у намірі створити “інфраструктуру впливу” через українців, які працюють у Росії.

I think all aspiring and professional writers out there will agree when I say that ‘We are never fully satisfied with our work. We always feel that we can do better and that our best piece is yet to be written’.
Показати всі пости

Коментарі