Велика Британія вводить масштабні санкції проти РФ за визнання “Л/ДНР”

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про перші санкції проти Росії, яка визнала терористичні псевдореспубліки “Л/ДНР”, повідомляє The Guardian.

“Хто це?”: Зеленський відповів на вимогу бойовиків “ЛНР” вивести війська

Під початкові санкції потрапили п’ять російських банків, які наближені до уряду Росії та фінансують проєкти на окупованих територіях — «Чорноморський банк розвитку та реконструкції», банк «Росія», ПАТ «Промсвязьбанк», «ІС Банк» і General Банк. Також під санкції потрапили олігархи з оточення Путіна — Сергій Тимченко та брати Ротенберги. Всі активи зазначених осіб та банків у Британії будуть заморожені, підсанкційним особам буде заборонений в’їзд до Британії.

Джонсон додав, що це тільки початкові санкції. Наступні заходи будуть набагато жорсткіше.

У “ЛНР” заявили, що їхня територія — вся Луганська область, та закликали українські війська відступити

Нагадаємо, 21 лютого президент Російської Федерації визнав терористичні квазіреспубліки “Л/ДНР” та підписав з главами псевдореспублік договір про дружбу та співпрацю. Це сталося ввечері, після телезвернення Володимира Путіна.

Визнавши “незалежність” окупованих районів Донецької та Луганської областей Росія порушила суверенітет та територіальну цілісність України та легалізує свої війська на Донбасі, що знаходилися там з 2014 року. Про це Володимир Зеленський заявив у нічному зверненні до українців.

Коментарі