Військовий капелан назвав ситуацію в Бахмуті “реальним пеклом” — подробиці

Бахмут залишається неприступним для ворогів, наші захисники не дають їм можливості захопити місто. Сьогодні це найнебезпечніша точка в Україні.

Про це в інтерв’ю 24 каналу розповів військовий капелан УГКЦ Михайло Греділь.

У Бахмуті тривають інтенсивні бої та відчувається, що ворог хоче в короткі терміни окупувати місто і території Донецької області.

Михайло розповів, що приїхав до Бахмута для особистої зустрічі з нашими військовими медиками та передачі броньованого автомобіля для евакуації поранених. Як він зазначив — у місті дуже важка ситуація. Особливо інтенсивно там проявляють себе терористи з угруповання “Вагнер”. Вони всіма силами показують і доводять, що справляються із завданнями краще, ніж регулярна армія росії.

Гайдай розповів про поточну ситуацію в місті Кремінна Луганської області

“Однак наші військові сильно розлючені цією ситуацією, враховуючи, яка зараз погода, скільки наших воїнів віддає своє життя на цьому напрямку”, — акцентував капелан.

Також Греділь розповів, що наші військові прагнуть якнайшвидше знищити противника, щоб відпочити та покращити ситуацію на Бахмутському напрямку.

“В Бахмуті обстріли не припиняються взагалі. Ворог б’є не тільки по військовім, але й по цивільній інфраструктурі. Палають будинки, магазини. Реальне пекло в тому Бахмуті,” – каже він.

Будучи в місті Михайло не бачив пішоходів і в цілому людей, що йдуть куди-небудь по вулицях міста.

Під Бахмутом за минулу добу вбито 50 росіян

“Ми спілкувалися з військовими і вони розповіли, що доволі багато людей залишилось у Бахмуті. Вони зараз сидять по підвалах. Це переважно старше населення, але також є молоді і навіть діти”, – розповів він.

Теги:

Коментарі