Викрито корупційну схему: Нардеп вимагав гроші за допомогу в уникненні екстрадиції (Відео)

Служба безпеки України викрила нардепа, який вимагав хабар у $50 тис. для ухилення іноземця від екстрадиції.

Спільно з Державним бюро розслідувань, Служба безпеки України задокументувала злочинні дії одного з народних депутатів України, який вимагав грошову винагороду від громадянина європейської країни.

Нардеп обіцяв допомогти іноземцю в уникненні екстрадиції за суму у $50 тис. доларів США.

Для досягнення цієї мети, парламентар заявив, що використає свої зв’язки у суді для скасування рішення Державної міграційної служби України про відмову надання статусу біженця іноземцю.

Агенти Служби безпеки задокументували факт отримання нардепом першої частини хабаря у $20 тис. доларів США, а також викрили його при отриманні другої частини у розмірі $30 тис. доларів США.

Корупційна схема на будівництві медичних амбулаторій: підозрюють посадовця Одеської ОДА та 5 спільників (Фото)

На підставі зібраних доказів, Генеральний прокурор України схвалив притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності за статтею 190, частиною 4 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

Наразі розглядається питання про обрання запобіжного заходу.

За зазначеною статтею передбачене покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Операцію провели співробітники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань під керівництвом Офісу Генерального прокурора.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі