Вже є випадки холери: окупанти визнають спалах інфекційних захворювань у Маріуполі

Російські окупанти самі визнали спалах інфекційних захворювань у Маріуполі. Медики виявили захворювання у дорослих та дітей. Про це повідомили у Маріупольській міській раді.

“Довгий час колабораційна влада продовжувала заперечувати, що у місті поширюються інфекційні захворювання. Але тепер навіть на своєму пропагандистському ТБ визнають правду, бо вже неможливо замовчувати очевидне”, – йдеться у повідомленні.

У Маріуполі пройшла колона військової техніки РФ у напрямку Запорізької області (Відео)

Медики кажуть, що за останні п’ять років у місті не було жодного подібного випадку.

“Влітку завжди спостерігається збільшення інфекційних захворювань. Особливо, гострих кишкових інфекцій. Але до війни ми мали повноцінну медичну допомогу та контроль. Зараз у місті відсутні гігієнічні засоби, якісна питна вода. Ще й додається відсутність своєчасної, професійної медичної допомоги. У результаті, інфекційні захворювання активно розповсюджуються. Я не виключаю, що вже є випадки захворювання холерою”каже лікар Олександр Лазаренко, який до окупації Маріуполя очолював Поліклініку №3.

Росіяни вербують поліцейських у Східній Європі, щоб відстежити постачання зброї в Україну

За його словами, це може призвести до великої кількості летальних випадків серед мирних жителів.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Маріуполі окупанти раз на тиждень видавали лише по п’ять літрів питної води на людину. Мешканці змушені були прати білизну у калюжах після дощу.

Коментарі