За розстріл цивільних у Бучі під час окупації повідомлено про підозру чотирьом російським військовим (Відео)

Слідчі Національної поліції України завершили розслідування стосовно ще чотирьох російських військових, які 27 лютого 2022 року розстріляли цивільного охоронця в місті Буча. Охоронець не брав участі в бойових діях та не мав зброї.

Того дня колона російської військової техніки в складі Першої батальйонно-тактичної групи 234-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил РФ рухалася через місто Буча. Лейтенант, старший офіцер одиниці, віддав команду “Всі, хто в чорному — вороги”, і військові розстріляли цивільного охоронця місцевого супермаркету, який був одягнутий у чорний брендований одяг з написом “Охорона-Новус”. Він намагався сховатися в підвалі свого робочого місця, але від отриманих поранень помер.

Воєнком Чугуївського ТЦК, якого обвинувачують у хабарництві, стверджує, що не причетний до інкримінованих злочинів

Раніше був ідентифікований один військовослужбовець, причетний до цієї події, який перебуває у полоні та співпрацює з правоохоронними органами. Він був оголошений підозрюваним у порушенні міжнародних законів та звичаїв війни, а також у вбивстві за попередньою змовою групою осіб.

Наразі ще чотири військових цього полку, які брали участь у розстрілі, також висунуто підозру. За ці злочини їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Поліція робить усе можливе, щоб ніхто з російських воєнних злочинців не уникнув покарання.

Коментарі