За заперечення російської агресії штрафуватимуть на 51 тисячу гривень

Кабінет Міністрів України запропонував змінити Кодекс про адміністративні правопорушення, внісши туди нові норми – штраф для тих, хто публічно заперечує агресію Росії проти України, або зараховує окуповані Донбас та Крим до РФ, повідомляє “Судово-юридична газета”.

У КМУ уточнили, що мета законопроєкту – знизити кількість випадків завідомо провокаційної поведінки деяких вітчизняних або іноземних публічних діячів, чиновників, які з метою власного піару публічно заявляють, що ніякої агресії Росії немає, а також допускають інші провокаційні заяви проросійського та антиукраїнського спрямування.

“Добре, що є Путін”: доцент Харківського вузу висловилася про конфлікт на Донбасі

“Публічне заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, публічне заперечення тимчасової окупації Російською Федерацією територій в Донецькій і Луганській областях, Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, публічне заперечення спроб Російської Федерації легалізувати, і легітимізувати анексію тимчасово окупованої території тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 17 тис.грн до 34 тис. грн” – сказано в повідомленні.

При повторному правопорушенні такого роду штраф зросте до 51 тисячі гривень. Окремо зазначається, що під дію законопроєкту потрапляють політичні діячі та політично значущі особи, а також державні управлінці. До звичайних громадян документ ніяк не відноситься.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський під час своєї пресконференції заявив, що українські війська не будуть силою відбивати окуповані території Донбасу у російських окупантів, оскільки це може призвести до масштабних людських жертв, а українська армія буде знекровлена.

Коментарі