Зеленський розповів, чому українська армія не буде відбивати Донбас

Президент України Володимир Зеленський під час своєї пресконференції заявив, що українські війська не будуть силою відбивати окуповані території Донбасу у російських окупантів, оскільки це може спричинити масштабні людські жертви, а українська армія буде знекровлена.

“Ймовірність ескалації є… Я вважаю, що ті політичні сили, які говорять, що нам потрібно йти війною, здається, не уявляють і не думають… точніше, не думають про нашу армію. Кудись йти ми зараз не будемо. Я вважаю, що люди – перш за все. Ми не можемо позбутися всієї нашої армії. Вона потужна, вона забере за собою більше, ніж … але … це сьогодні неможливо. Я вважаю, що сьогодні це неправильно” – сказав він.

Зеленський звинуватив оточення Ахметова в підготовці державного перевороту

Зеленський додав, що в наступному році буде вирішуватися проблема грошового забезпечення військовослужбовців, щоб не втратити навчених і мотивованих людей, які можуть покинути військову службу.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 26 листопада провів пресмарафон, присвячений половині його терміну на посаді глави держави. Ми зібрали найголовніше, про що йшлося на пресконференції.

Коментарі