Жителі Криму вже усвідомлюють, що перенесення війни на півострів стає реальністю – розвідка

Настрої населення в окупованому Росією Криму змінилися, приходить розуміння того, що загроза війни на території півострова стає реальністю. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає Радіо Свобода Крим.Реалії.

РФ набирає на війну проти України найманців з Азії та обіцяє російське громадянство – розвідка

“Поступово до населення Криму це доходить. Ми реально відслідковуємо ті питання, які стосуються суспільних таких настроїв. Скажу одне: по-перше, вони змінилися, змінилися у тих людей, які мають родичів на території нашої держави – чи то Київ, чи то Харків, родичів на окупованих територіях, де були просто знищені села і міста. І друге – це ті родичі, де брати, сини, батьки загинули… Загроза перенесення війни на територію Криму для них це вже стає реальністю”, – сказав Скібіцький.

Нагадаємо, у лютому 2014 року в Криму з’явились озброєні люди в формі без розпізнавальних знаків, які захопили будівлю Верховної Ради Криму, Сімферопольський аеропорт, Керченську поромну переправу, а також блокували дії українських військ. Російська влада спростовувала інформацію про дії своїх військовіх на півострові, проте 16 березня там відбувся “референдум”, який не визнали більшість країн світу. За результатами псевдоволевиявлення, Росія включила Крим до свого складу. В то же час, Україна та Міжнародні організації назвали окупацію та анексію півострова незаконними.

Коментарі