У Харкові липові громадські працівники шантажували наркозалежних і вимагали гроші – прокуратура

Трьом харків’янам пред’явили підозру за фактом грабежу, вчиненого за попередньою змовою. Про це 10 серпня повідомили в пресслужбі прокуратури в Харківській області.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що вересні 2020 року голова відділення одного з громадських спілок у Московському районі створив групу, учасники якої нібито здійснювали охорону громадського порядку та боролися з розповсюдженням наркотиків. За версією слідства, на самому ділі вони систематично викрадали та вимагали гроші у наркозалежних людей, погрожуючи передати останніх правоохоронцям. Чоловіків затримали на гарячому під час однієї з операцій.

У Харківській області чоловік вимагав неіснуючий борг у підприємця – поліція (Фото)

6 серпня учасники групи “патрулювали” Журавлівський гідропарк, де помітили людину, яка з вигляду могла вживати наркотики. Вимагачі підійшли до чоловіка, представилися працівниками поліції, пред’явили фейкові посвідчення співробітників поліції та жетон. Побачивши медичні шприци та ліки у чоловіка, його побили та змусили вивернути кишені. Після цього “охоронці порядку” присвоїли 1200 грн і складний ніж.

Зараз правоохоронці вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 186 (“грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або за попередньою змовою групою осіб”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від чотирьох до шести років ув’язнення.

Викрадення студента в Харкові: в мережу потрапило відео знущань над жертвою

Нагадаємо, раніше в Харкові на проспекті Незалежності силовики затримали п’ятьох чоловіків, підозрюваних у вимаганні. За даними слідства, члени місцевої ОПГ вимагали у голови товариства в селищі Панютине перереєструвати на них своє підприємство. Переконували бізнесмена побоями та погрозами, що в разі відмови постраждають члени його сім’ї. Фермер звернувся в поліцію. На наступній зустрічі вимагачі повідомили підприємцю, що він повинен передати їм $700 тисяч. Фермер передав спочатку $100 тисяч, а після отримання другої частини суми в готелі Kharkiv Palace банду затримали.

Коментарі