У Харківській області митники вилучили у громадянина валюту на 670 тисяч гривень

У Харківській області на пункті пропуску “Гоптівка” чоловік намагався таємно провезти велику суму з різними валютами. За чинним законодавством без декларування можна переміщати до 10 тисяч євро. Про це повідомили у Слобожанській митниці.

У Харкові митники вилучили в потязі з Москви пів тисячі окулярів

Громадянин України прямував у РФ за “зеленим коридором”. Однак при огляді правоохоронці знайшли 10 850 євро, $18 тисяч і 405 тисяч російських рублів. У чоловіка вилучили валюту за винятком дозволеної суми в 10 тисяч євро. На нього також склали протокол за статтею 471 Митного кодексу України (“порушення порядку проходження митного контролю”).

Нагадаємо, раніше в харківському аеропорту вилучили партію одягу елітних брендів. У багажі пасажирок, які прибули на рейсі “Стамбул – Харків”, виявили сукні Tommy Hilfiger, світшоти Calvin Klein, штани HUGO BOSS і інші речі. За словами жінок, вартість першої партії брендового одягу становить 859, а другої – 943 євро. Згідно з чинним законодавством, одна людина може ввезти товар на суму не більше 1000 євро. Однак митники провели експертизу і дійшли висновку, що іноземки занизили ціну речей. Їх загальна вартість склала понад 2300 євро.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі