У Харківській області назвали місця, де не можна купатися через кишкову паличку

У двох зонах відпочинку виявили небезпечний для здоров’я вміст кишкової палички – у 48 разів більше норми. Всього фахівці обстежили 21 пляж. Про це повідомили в лабораторному центрі Харківської області.

ТОП-5 пляжних клубів Харкова: відпочинок на даху та біля басейну

У травні представники лабцентра зібрали 88 проб води, в дев’яти з яких виявили вміст небезпечних бактерій. Зараз не рекомендується купатися в річці Мерло на території міста Краснокутськ, а також у ставці Копань, який знаходиться в Богодухові. В обох випадках епідеміологи виявили 240 тисяч одиниць кишкової палички на літр води при допустимій нормі не більше п’яти тисяч.

Нагадаємо, раніше в Харкові зафіксували спалах кишкової інфекції. За інформацією медиків, у трьох вихованців Харківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та сімей “Гармонія”, який знаходиться на вулиці Фісановича (Салтівка) діагностували гастроентероколіт. У дітей з’явилася блювота та діарея. Вихованців центру госпіталізували в стаціонар.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі