Кабінет міністрів погодив звільнення двох голів РДА в Харківській області

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив представник Кабміну в парламенті, керівник секретаріату фракції “Слуга народу” Тарас Мельничук.

За його словами, 9 лютого Кабінет міністрів погодив рішення про звільнення з посади голови Чугуївської районної державної адміністрації Ігоря Волкова та голови Харківської РДА Юрія Раїни.

Президент України Володимир Зеленський повинен розглянути рішення Кабміну про звільнення чиновників та підписати відповідний указ.

Варто відзначити, що Ігор Волков був призначений на посаду голови Чугуївської РДА 16 квітня 2021 року. До цього чиновник обіймав посаду заступника начальника Сумського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Зеленський звільнив голову РДА з орбіти ексрегіонала Мураєва

Згідно з декларацією, яку Ігор Волков подав у якості кандидата, у 2020 році він заробив 280 тисяч гривень, купив автомобіль Toyota Camry 2007 року випуску. Вартість легковика склала 100 тисяч гривень. Крім того, його дружині належить Porsche Cayenne 2013 року, вартістю 400 тисяч гривень. У графі нерухомості Ігор Волков вказав дві квартири в Харкові площею 46,8 та 46,9 квадратних метрів, якими володіє з 2019 року. Вартість нерухомості становить 1,2 мільйона гривень. Також його дружині належить машиномісце вартістю 160 тисяч гривень.

Глава РДА оскандалився в коментарях до посту в Facebook

Юрія Раїну призначили на посаду голови Харківської РДА 21 березня 2021 року. До цього чиновник вже обіймав цю посаду — у 2015-2020 роках. Раніше Юрій Раїна працював податківцем, директором заводу шампанських вин та радником в ХОДА. У квітні 2020 року президент призначив його головою Краснокутського району. Харківською РДА в цей час став керувати Артур Товмасян. Однак після його відходу на посаду голови облради, Юрія Раїну знову повернули в Харківський район. Перед призначенням чиновник задекларував право користування квартирою в Харкові, а також доходи в 530 тисяч гривень. Іншого майна у нього немає. Раніше Newsroom писав про те, що у глави РДА викрадали позашляховик, якого немає в декларації, проте він сам заперечував цю інформацію.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі