Адміралу російського флоту пред’явили нову підозру за обстріл Вінниці ракетами “Калібр”

Служба безпеки України зібрала додаткові докази проти Ігоря Осіпова, колишнього командувача Чорноморським флотом рф, якому приписують участь в обстрілах цивільної інфраструктури України.

Наразі слідчі українських спецслужб з’ясували, що саме Осіпов організував масштабну повітряну атаку на Вінницю 14 липня 2022 року.

Згідно з його наказом, ворожий корабель здійснив удар по місту використовуючи ракети “Калібр” з місцезнаходження в межах Криму, поблизу мису Фіолент.

У результаті ворожого обстрілу загинуло 29 жителів Вінниці, серед них троє дітей. Ще 154 особи отримали різні ступені тілесних ушкоджень.

Крім того, російські ракети зруйнували 35 житлових будинків, а також понад 70 автомобілів та комунальних транспортних засобів.

СБУ оголосила підозру настоятелю храму УПЦ в Бородянці, де росіяни облаштували катівню

На підставі зібраних доказів Осіпову оголошено підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни поєднані з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Досудове розслідування продовжується.

Нагадаємо, що раніше Служба безпеки повідомила Осіпову про підозру за організацію систематичних ракетних ударів з акваторії Чорного моря по населених пунктах України.

Фігуранту вже було повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни);
  • ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Розслідування проводиться співробітниками Служби безпеки у Вінницькій області за керівництва обласної прокуратури.

Комментарии