Більш ніж сотня обшуків розкрила масштабну схему ухилення від військової служби (Фото)

Правоохоронці України провели обширну операцію та викрили масштабну схему ухилення від призову до військової служби. Ця схема полягала в виданні фіктивних довідок про непридатність до військової служби, за допомогою яких люди уникали призов та виключалися з військового обліку.

Правоохоронці здійснили майже 100 обшуків на території Києва, Київської, Полтавської, Вінницької, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Одеської, Житомирської, Івано-Франківської та Черкаської областей.

Встановлено, що службові особи з Білгород-Дністровського РЦКТа СП діяли спільно з членами військово-лікарської комісії, приймаючи грошову винагороду від осіб, які бажали уникнути служби. Вартість таких послуг коливалася від 7 до 10 тисяч доларів залежно від фінансових можливостей ухилянта та інших обставин.

Припинено діяльність міжрегіональної групи з підробки офіційних документів (Фото)

За такими “довідками” особи фактично негайно виключалися з військового обліку та отримували можливість виїхати за кордон. Однак, для прикриття своєї злочинної діяльності, службові особи знищили частину службових документів, що створило додаткові проблеми для розслідування.

Правоохоронці вже знайшли та вилучили значну кількість документації та інших речових доказів, що стосуються цієї схеми ухилення від призову. Справа наразі перебуває в стадії розслідування, і до осіб, причетних до вчинення злочинів, можуть бути пред’явлені підозри.

Ця операція була спільною зусиллями Нацполіції, Служби безпеки України та Офісу генпрокурора, що дозволило виявити та припинити цю злочинну діяльність.

Комментарии