ДБР спростувало недостовірну інформацію щодо причетності до незаконної перереєстрації ТДВ “Київміськсантехмонтаж”

Українське підприємство ТДВ “Київміськсантехмонтаж” стало об’єктом судового розслідування щодо незаконної перереєстрації.

Про це повідомило представництво Державного бюро розслідувань на своєму офіційному сайті та офіційних сторінках у соцмережах.

“25 квітня 2023 року у низці ЗМІ поширено інформацію про, начебто, сприяння ДБР представникам держави-агресора у перереєстрації на їхню користь українського підприємства ТДВ «Київміськсантехмонтаж»”, — повідомляють у ДБР.

Інформація про сприяння ДБР російським представникам виявилася спотвореною, та мала на меті вплив на хід розслідування.

“Насправді працівники ДБР, за заявою приватного нотаріуса, здійснюють досудове розслідування щодо погроз їй, начебто, з боку представників правоохоронних органів з вимогою не вчиняти жодних дій стосовно виявлених фактів привласнення чужого майна (ч. 2 ст. 365 КК України)”, — сказано в офіційній заяві пресцентру ДБР.

Підозра у державній зраді: голова райсуду в Полтавській області сприяла окупантам

Згідно з розслідуванням, нотаріус, виконуючи прохання мешканця Луганської області, розпочала процес перереєстрації підприємства на підставі неправомірних доручень. У результаті змінилися власники та керівник компанії. Однак, коли попередні власники звернулися до Міністерства юстиції, було встановлено, що жодних доручень не видавалося, і правочини були скасовані, відновивши колишніх власників на посадах.

У поточному розслідуванні з’ясовується законність зміни організаційної форми власності підприємства та дій нотаріуса, а також легітимність виданих довіреностей. Засуджені будуть нести відповідальність перед законом.

У ДБР наголошують, що жодного зв’язку з представниками держави-агресора не було виявлено.

Розслідування кримінального провадження триває.

Комментарии