День пам’яті загиблих дітей: вічний шрам агресії Росії проти України (Фото, Відео)

Пам’ять про українських дітей, які стали жертвами збройної агресії Російської Федерації, завжди буде непохитним свідченням та однією з найболючіших сторінок нашої історії.

У рамках акції “Голоси дітей”, що відбулася в Дарницькому районі Києва, начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко разом з головою району та почесними гостями розмістили на дереві дзвіночки, які символізують голоси померлих дітей. Ця подія була присвячена вшануванню пам’яті маленьких українців, життя яких забрала війна.

“Країна-терорист вбиває наших дітей. Цинічно вбиває навіть у День захисту, як це сталось 1 червня. За період з 23 лютого 22 року загинули 485 дітей. Понад тисячу поранено. 20 тисяч малечі вкрадено країною терористкою. І ми не можемо знати точну кількість загиблих та поранених дітей, бо триває війна. Терор мирного населення, вбивство дітей – це військовий злочин. І наш обов’язок аби кожен рашистський кат поніс за це покарання. Сьогодні ми маємо вшанувати пам’ять усіх безневинно убитих українських дітей. Цей захід повинен стати ще одним потужним мотиватором нашої боротьби. За життя, за майбутнє України! Ми маємо захищати наших дітей! Ми зобов’язані наближати мир в України після нашої Перемоги!” — заявив Сергій Попко, начальник КМВА.

Двоє дітей постраждали від вибуху залишеного окупантами предмета на Херсонщині: розпочато розслідування

Україна робить все можливе, щоб зберегти дітей та захистити їх права попри агресію Російської Федерації. Діти — це майбутнє будь-якої нації, і держава вкладає всі зусилля для забезпечення психологічної, медичної та соціальної підтримки дітей, а також забезпечення доступу до освіти. Українські діти постраждали від агресії з 2014 року. Росіяни не просто позбавляють українських дітей дитинства, вони забирають у них життя.

Комментарии