Кіберполіція ліквідувала незаконний онлайн-обмінник валют, який використовував російські платіжні системи (Фото, Відео)

Кіберполіція разом зі співробітниками Головного слідчого управління Національної поліції та за підтримки Офісу Генерального прокурора викрили діяльність шести українських громадян, які організували нелегальну схему грошових переказів через заборонені в Україні російські платіжні системи.

Зловмисники використовували вебресурс, що дозволяв здійснювати обмін валюти у формі російського рубля та проводити електронні та криптовалютні транзакції. Поліцейські зафіксували виведення російської валюти через цей вебресурс, а обмінні операції відбувалися без належного обліку та ігнорували податкові обов’язки, користуючись фальшивими документами для переказів та платіжними картками.

Адвокат заволодів 10 тис. доларів США клієнта, обіцяв вирішити справу в суді

Поліцейські заблокували нелегальний онлайн-обмінник та провели 12 обшуків за адресами фігурантів у Київській, Черкаській та Закарпатській областях, вилучивши електронні пристрої, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та документацію.

Крім того, було заморожено цифрові активи фігурантів, які використовувалися для злочинних операцій.

Порушені кримінальні провадження за статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ч. 3 ст. 203-2 (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей), ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

Розслідування триває, також перевіряється можливість співпраці фігурантів із країною-агресором.

Комментарии