Колишнього нардепа від “ОПЗЖ” Рената Кузьміна заочно арештували

Колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» Ренату Кузьміну, підозрюваному у державній зраді, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (заочно) без альтернативи у вигляді застави. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Колишній народний обранець напередодні та після повномасштабного вторгнення РФ в Україну розміщував у соціальній мережі та мобільному додатку пропагандистські матеріали на шкоду країні. З березня 2021 по березень 2022 років озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах, на власному сайті та Телеграм-каналі інформацію, яка мала пропагандистський характер. Таким чином він формував у суспільстві антиукраїнський настрій та інформаційно впливав на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, надаючи представникам РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Екснардепа з Харкова, який утік до РФ, оголосили в розшук

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що за президентства Віктора Януковича Ренат Кузьмін був першим заступником Генерального прокурора України і заступником Секретаря РНБО.

У березні 2020 року 10 депутатів Верховної Ради, серед яких Медведчук, Кузьмін і Рабінович, зустрілися у Москві з депутатами Держдуми РФ.5 жовтня 2022 року Державне бюро розслідувань повідомило Кузьміну підозру в державній зраді. Він був оголошений в розшук. У січні цього року президент своїм указом позбавив Кузьміна громадянства України, а Верховна Рада позбавила мандата нардепа.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии