Кому війна, а кому бізнес: львівський бізнесмен постачав дорогі автівки керівництву RT та Газпрому (Фото, Відео)

Служба безпеки України виявила бізнесмена зі Львова, який попри санкції та війну продовжував постачати в росію автівки преміум та люкс-класу.

Про це СБУ повідомила сьогодні, 5 травня.

Відомо, що бізнесмен родом зі Львова раніше жив у росії та мав там власний бізнес. Завдяки цьому він зміг налагодити канал постачання елітних автомобілів у рф в обхід міжнародних торговельних обмежень.

ДТП з кортежем Ярославського: у справі досі не має підозрюваного

“Серед замовників – представники топменеджменту кремлівського монополіста Газпром та пропагандистського телеканалу Russia Today. Від серпня 2022 до березня 2023 року бізнесмен нелегально переправив російським замовникам 45 автомобілів на загальну суму понад €3 мільйони” – сказано у повідомленні.

Схема була простою: бізнесмен купував преміальні авто в українських автосалонах, оформлював хз на компанії-прокладки, а потім транзитом через територію ЄС переправляв до Білорусі. Звідти автівки потрапляли до росії.

У рамках досудового розслідування за ініціативою СБУ заарештовано майно ділка на суму більше ніж 700 млн грн, в тому числі численні автівки, які ще не встигли переправити до росії.

Комментарии