Львівський митник підробляв документи для виїзду на закупівлі до Польщі (Фото)

Львівський митник підозрюється в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Він неодноразово виїжджав за кордон під виглядом волонтера, але жодної гуманітарної допомоги не доставляв.

Як встановило слідство, митник знайшов пособника, який підробив клопотання начальника одного з районних центрів комплектування та соціальної підтримки Львова. У ньому йшлося, що митник нібито перевозитиме гуманітарну допомогу для потреб Збройних Сил України. На підставі цього клопотання обласна військова адміністрація у квітні цього року видала 30-денний дозвіл на його виїзд за кордон.

Завдяки цьому документу митник двічі виїжджав до Польщі, однак жодної гуманітарної допомоги до України не доставляв.

Колаборант з Куп’янська, який працював “патрульним” при окупантах, отримав 13 років в’язниці

У серпні митник знову вирішив поїхати за кордон. Цього разу він звернувся до керівника однієї з благодійних організацій з проханням включити його та його товариша до переліку водіїв фонду, які мають право виїзду з України. Завдяки цьому дозволу правоохоронець ще тричі перетинав кордон і знову без гуманітарних вантажів.

За клопотанням ДБР суд обрав фігуранту запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави – 187,8 тис. грн.

Слідство триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

Комментарии