Мера Одеси Геннадія Труханова взяли під варту

Міського голову Одеси Геннадія Труханова взяли під варту у справі щодо заводу “Краян”. Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу на арешт 4 травня задовольнила колегія суддів Вищого антикорупційного суду.

“Зважаючи на те, що обвинувачений не вніс 30,866 млн грн застави, визначеної судом, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави. ВАКС, заслухавши доводи сторін, частково задовольнив клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13,420 млн грн застави.На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту в залі суду”, – повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Нагадаємо, одеський міський голова та інші особи обвинувачуються у заволодінні бюджетними коштами у сумі понад 92 млн грн внаслідок реалізації схеми придбання у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною вартістю.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии