Міноборони не причетне до закупівлі форми для підрозділу ТрО ЗСУ, щодо якої проводять розслідування

Міністерство оборони надало коментар щодо інформації, наданої Київською міською прокуратурою та спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Центрального регіону, стосовно викриття та повідомлення про підозру директору приватної фірми, якому висунуто обвинувачення у заволодінні коштами, які виділялися на закупівлю форменого одягу для військовослужбовців підрозділів Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

За слідчими матеріалами, у 2022 році були укладені договори між військовою частиною та швейною фабрикою на поставку форменого одягу для військовослужбовців. Процес закупівлі охоплював ряд етапів, проте підрозділи Міністерства оборони не брали участі в кроках, пов’язаних з визначенням потреби, пошуком виконавця, укладанням договору та супроводом виконання технічних умов.

Міноборони наголошує на тому, що відомство підтримує нульову толерантність до корупції. Всі антикорупційні дії правоохоронних органів отримують повну підтримку для проведення досудового розслідування, і Міністерство забезпечує внутрішні перевірки відповідно до ситуації.

Комментарии