На Дніпропетровщині затримано чоловіка, який катував та тримав на ланцюгу 5-річного пасинка (Фото)

Місцевому жителю на Дніпропетровщині було пред’явлено підозру зі знущання, катування та незаконного позбавлення волі 5-річної дитини, повідомляє Нікопольська окружна прокуратура Дніпропетровської області. За зазначеними статтями 127 та 146 Кримінального кодексу України проводиться розслідування.

За даними слідства, чоловік протягом місяця катував свого 5-річного пасинка. Підозрюваний намагався «виховати» хлопчика, незліченні рази б’ючи його по голові та тілу. Також він утримував дитину прикутою до стіни металевим ланцюгом. На тілі та руках хлопчика були видно багато синців та саден.

У Києві чоловік три доби тримав у квартирі співмешканку і катував паяльником

Сусіди почули крики хлопчика під час катувань та негайно викликали поліцію. Правоохоронці, обшукавши квартиру, знайшли та вилучили металевий ланцюг та гаки, які використовував підозрюваний для своїх жорстоких “виховних” методів.

На основі результатів комплексу слідчих заходів, а також допиту дитини з використанням методики “Зелена кімната”, що відповідає міжнародним стандартам стосовно поводження з дітьми, зібрані докази, які підтверджують злочинні дії підозрюваного.

Зараз хлопчик знаходиться під опікою свого біологічного батька. Прокуратурою було подано клопотання про тримання підозрюваного під вартою як запобіжний захід.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Нікопольського райуправління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Комментарии