На Донеччині СБУ затримала двох військових, які хотіли продати криміналітету «трофейну» російську зброю (Фото, Відео)

Служба безпеки України викрила схему незаконного збуту трофейної зброї, яку українські захисники здобули під час жорстоких боїв під Бахмутом.

За даними слідства, двоє контрактників з однієї з військових частин Збройних Сил України, які були відряджені на Донеччину, облаштували схрон на території приватного домоволодіння, де зберігали понад 60 автоматів та кулеметів, а також протитанкові гранатомети російського виробництва.

Зброю, яка була захоплена у російських окупантів, зловмисники намагалися продати представникам криміналітету Дніпра.

У Одесі затримали торговця зброєю та вибухівкою, яка була вивезена з Харківщини (Фото)

У результаті спецоперації СБУ затримала обох фігурантів під час спроби збуту 7 автоматів Калашникова, зокрема нового АК-12.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Блокування каналу незаконного збуту зброї було проведено Донецькою спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Східного регіону під процесуальним керівництвом.

Комментарии