На Харківщині засудили поплічника терористів рф, який «керував» школою

До двох років за ґратами засуджено поплічника російських терористів, який погодився співпрацювати з ними, став «директором» школи та наказував знищувати українську символіку.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Ізюмської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 48-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування строком на десять років» – сказано у повідомленні.

На Харківщині піде під суд 66-річний чиновник – поплічник російських терористів

Відомо, що під час тимчасової окупації росіянами смт Савинці Ізюмського району 48-річний місцевий мешканець погодився на добровільну співпрацю з окупантами. За пропозицією терористів він став «директором» школи.

На своїй «посаді» він запровадив у навчальному закладі російський навчальний план, наказував вчитися по російським методичкам. Під час деокупації намагався уникнути відповідальності, але був викритий.

Комментарии