На Харківщині викрито ще одного священнослужителя УПЦ (МП), який виправдовував агресію рашистів (Фото)

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) виявили та задокументували підривну діяльність ще одного священнослужителя Української православної церкви Московського патріархату на території Харківської області.

Зловмисником виявився настоятель церкви, розташованої у прикордонному селі Гоптівка, що межує з рф. Чоловік, якому 46 років, виявив активну підтримку російських окупантів під час тимчасової окупації регіону та заохочував інших місцевих жителів прийняти таку саму позицію.

За допомогою відеоматеріалів, що містили його виступи, зловмисник активно пропагував “руський мір”, виправдовував збройну агресію Росії проти України, героїзував російську армію та поширював заклики до вбивств, насильства та грабежів. Ці відеозаписи потім використовувалися російськими телеграм-каналами для пропагандистських цілей.

Розклеювала проросійські листівки: на 14-річну школярку з Харкова вплинув друг її матері

Однак, коли Збройні Сили України розпочали контрнаступ на Харківщині, священник втік разом з російськими військами.

Результати експертизи, яку провела Служба безпеки, підтвердили факти злочинної діяльності цього представника УПЦ МП. На основі зібраних доказів співробітниками СБУ, священнику було повідомлено про підозру за статтею 436-2 частини 2 Кримінального кодексу України (виготовлення матеріалів, що виправдовують збройну агресію РФ проти України) відкрито відповідний кримінальний провадження.

Зараз тривають комплексні заходи для притягнення фігуранта до відповідальності за злочини проти України.

Викриття та задокументування незаконної діяльності проводили спільно співробітники СБУ Харківської області та слідчі Національної поліції за процесуальним керівництвом Дергачівської окружної прокуратури Харківської області.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии