На Одещині СБУ затримала рецидивіста, який намагався нелегально переправити ухилянтів до Придністров’я (Фото, Відео)

За результатами спільної операції кіберфахівців Служби безпеки України, Держприкордонслужби та Нацполіції вдалося затримати організатора злочинного угруповання на Одещині, яке протиправно переправляло осіб військового віку за кордон.

Під час цієї спецоперації поліцейські на «гарячому» затримали організатора банди, який перебуваючи за кермом власного авто намагався «прорвати» держкордон та вивезти двох ухилянтів до невизнаного Придністров’я. За цю «послугу» зловмисник отримав від своїх клієнтів загалом 7 тис. американських доларів.

За результатами слідства виявлено, що глава цієї злочинної групи має кримінальне минуле і вже відбував покарання за торгівлю наркотиками. Потім він залучив двох спільників з Придністров’я і разом вони створили мережу нелегальної міграції.

Для зв’язку з потенційними ухилянтами засновано спеціальний Телеграм-канал, адміністрація якого знаходилася на території Придністров’я. На цьому каналі група зловмисників надавала призовникам можливість уникнути мобілізації через нелегальний перехід кордону в обхід контрольних пунктів.

СБУ затримала трьох «чорних зброярів», які намагалися продати зброю та боєприпаси з деокупованих територій (Фото)

Злочинці “гарантували” своїм клієнтам, що переправлять їх до європейської країни через “Придністровську” квазідержаву.

Організатор групи використовував власний приватний будинок на кордоні Одещини як «перевалочний пункт» для збору ухилянтів. Тут вони отримували інструктаж із того, як правильно перетнути кордон та діяти, якщо їх затримають правоохоронці.

Під час обшуків за місцями перебування організатора «схеми» виявлено:

  • банківські картки та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;
  • готівку в іноземній валюті, одержану злочинним шляхом.

Затриманому було оголошено про підозру згідно зі статтями 15 та 332 Кримінального кодексу України (нелегальне переправлення осіб через державний кордон за попередньою змовою групи осіб). За ці злочини він може бути засуджений до 7 років позбавлення волі.

Комментарии