Нацполіція розслідує закупівлю карет “швидкої допомоги” (Фото, Відео)

В рамках розслідування справи про закупівлю карет «швидкої допомоги», національна поліція України провела серію слідчих дій. За попередніми даними слідства, упродовж 2021 року державне підприємство та переможець публічних закупівель, в тому числі за спрощеною процедурою, уклали договори на загальну суму 1,3 млрд грн.

За угодою підрядник повинен був поставити 815 автомобілів «швидкої допомоги» у визначені терміни — 15 та 28 грудня 2021 року. Замовник здійснив на рахунки підрядника 100% передоплату за основними договорами, а також відповідальність за порушення строків поставки була чітко прописана в договорах.

Замовник офіційно пролонгував поставки, укладаючи неодноразово відповідні додаткові угоди, що дозволяло підряднику уникнути будь-яких санкцій, а замовнику — не застосовувати їх. На січень 2023 року виконані поставки були повністю завершені лише за чотирма угодами — це 97 авто на суму 211,7 млн грн, за сімома — пролонговані до квітня 2023 року, ще сім договорів було розірвано.

Нацполіція викрила міжнародну шахрайську схему з місячним оборотом у 5 млн грн (Фото, Відео)

У рамках кримінального провадження, що розслідується за фактом зловживання службовим становищем та заволодіння коштами, були проведені процесуальні заходи в офісах замовника, постачальника та за місцем мешкання його керівників.

Комментарии