Окупанти умисно випалюють ліси України (Відео)

Збройні конфлікти, спричинені російськими військами, призвели до серйозних збитків для екосистеми Донеччини. Масштабні пожежі знищують лісові масиви, призводячи до колосальних руйнувань. В одному лише лісництві минулого року було знищено третину насаджень. Цьогоріч пожежі палають настільки інтенсивно, що дим часом закриває поле бою.

Оператори безпілотних літальних апаратів Національної гвардії підтверджують надзвичайну ситуацію, свідчачи про пожежі, які надзвичайно швидко розповсюджуються і знищують все на своєму шляху.

“Ліс горить, все горить, вигорає. Там, де йдуть бойові дії, там просто спалена земля. Все вигорає. Якщо не тушити, то воно вигорить все, а якщо тушити, то ти вже ціль”, — розповідають оператори БПЛА Нацгвардії.

Мости Харківщини, зруйновані унаслідок війни, потребують відновлення на 4,3 мільярда гривень (Відео)

За даними, близько 6,5 тисяч гектарів лісу було пошкоджено минулого року, що складає приблизно третину загальної площі державного підприємства “Лиманське лісове господарство”. Ця катастрофа призвела до повного знищення даної екосистеми. Відновлення лісів може зайняти 20-40 років, але наступні покоління, ймовірно, будуть не в змозі відновити їх повністю. Відновлення екосистеми потребує ретельного планування для майбутнього.

Знищення лісів також призводить до змін у рівні ґрунтових вод. Подекуди, через спалахи пожеж, з’являються болота, а рівень води в озерах раптово підвищується.

Наслідки знищення лісів на Донеччині також відчуються в сусідніх областях. Південний Схід України нерідко стикається з пиловими бурями з Середньої Азії, які накриватимуть цю територію все частіше.

На відео зафіксовані жахливі кадри лісових пожеж, які обертаються справжньою катастрофою для екосистеми та людей.

Комментарии