Посадовець ТЦК одного з районів Києва отримав адмінпротокол про корупцію (Фото)

Правоохоронні органи вручили протокол про корупційне порушення керівнику територіального центру комплектування та соціальної підтримки одного з районів Києва. Посадовець вчинив дії, які суперечать вимогам антикорупційного законодавства, зокрема, щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Згідно з розслідуванням, керівник центру призначив на посаду в цей же центр свою близьку особу, порушивши таким чином вимоги статті 28 закону України «Про запобігання корупції». Посадовець не вжив необхідних заходів для запобігання конфлікту інтересів.

Воєнкома з Донецького ОТЦК, який організував схему збагачення, заарештовано за рішенням суду (Фото)

На відповідального за порушення антикорупційних норм чинного законодавства був складений адміністративний протокол згідно з частинами 1 та 2 статті 172-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно з законом, за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів передбачена адміністративна відповідальність, яка може включати накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Комментарии