Воєнкома з Донецького ОТЦК, який організував схему збагачення, заарештовано за рішенням суду (Фото)

На клопотання Державного бюро розслідувань Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для керівника Донецького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Суд встановив тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 3 мільйонів гривень.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру та затримали діючого керівника Донецького обласного ТЦК 3 серпня 2023 року. Були проведені обшуки за місцями його роботи та проживання.

Організація схем незаконного збагачення воєнкомів: ДБР викрило ще двох посадовців

З’ясовано, що у 2022 році, перебуваючи на посаді керівника Запорізького обласного ТЦК, чиновник без підстав направив своїх підлеглих до бойової бригади Збройних сил України для нібито бойового застосування. В результаті військовослужбовцям, які не брали участі у бойових діях, були незаконно нараховані виплати на загальну суму 981,3 тисячі гривень.

Також керівник військкомату наймав до роботи у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки осіб з місцевого кримінального середовища, щоб допомогти їм уникнути судового розгляду кримінальних справ за особливо тяжких злочинів.

Воєннослужбовцю інкримінується перевищення службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (частина 5 статті 426-1 Кримінального кодексу України). За цю статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Комментарии