Росіяни знищили морвокзал і 19-поверховий готель у Одесі (Фото, відео)

Уночі ворог спрямував по Одещині 19 ударних дронів типу “Shahed-136/131” та 2 надзвукові ракети “Онікс”. Також застосовував 12 “Калібрів” із складними траєкторіями руху різними областями. Для атаки з моря додатково до надводного ракетноносія був залучений підводний човен з новоросійської бухти. Иро це повідомили в Силах оборони півдня України.

19 “шахедів” та 11 “Калібрів” збито протиповітряною обороною. По 1 “Калібру” над Миколаївщиною і Кіровоградщиною, переважна ж більшість – в небі над Одещиною.

На жаль, ворог підступно влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує,  спалахнула пожежа. Вогнеборці оперативно її ліквідували. Ці будівлі були знаковою памʼяткою міста.

“Оніксами” зруйновано зерносховища. Внаслідок падіння уламків в ході бойової роботи, пошкоджень і займання зазнали складські будівлі одного з підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси. Також горіла трава на відкритих територіях. Пожежі ліквідовано.

Вибуховими хвилями в кількох будинках вибито скло, одна цивільна жінка травмована, їй надали медичну допомогу.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии